Ziekenhuis Oost-Limburg

0
1
2
3
Ziekenhuis Oost-Limburg

Vraag

Hoe creƫren we een cultuur waarmee we bottom-up aan verbeteringen werken?

Footprint

Een opvallend concept met oneindige scenario's!

Ziekenhuis Oost-Limburg, het "ZOL", wil met een performante organisatiecultuur op tal van domeinen bottom-up aan verbeteringen werken. Om dit te realiseren waren ze op zoek naar een manier om de 3.000 medewerkers op de drie verschillende campussen te motiveren om hun ervaringen, verbeterpunten en goede ideeën te delen. Op basis van die input worden er structurele projecten opgezet en kunnen veranderingen groeien.

Identify.Me ontwikkelde een zeer toegankelijk concept met fun, zodat het opvalt tussen alle formele en procesmatige interne communicatie. “Pol, de mol van het ZOL” kwam opduiken! Hij nam zijn intrek in een tunnelnetwerk dat de drie campussen in verbinding brengt en stelt zijn gave, zijn neus voor het speuren naar blinde vlekken, ter beschikking van de medewerkers. 

Door deze toegankelijke en andere aanpak kan Pol stimuleren, vragen stellen, prikkelen, waarderen en zelfs emoties tonen. Door hem te positioneren als een derde partij, tussen het management en de medewerkers, krijgt hij speelveld om bottom-up te groeien. Pol is namelijk zeer toegankelijk en medewerkers kunnen hem zelfs contacteren via zijn eigen Facebook-profiel, zijn e-mailadres of zijn persoonlijke brievenbus.

In oktober 2016 is POL opgedoken in de gangen van het ZOL (met de gekende molshopen als gevolg!) en speurt hij samen met de ZOL-medewerkers naar verbeteringen op vlak van processen, verspillingen, klantvriendelijkheid en gezond leven! We zijn benieuwd naar zijn avontuur in 2017!